|
|
|
1. GÜN
|
16 MAYIS 2012
|
|
|
|
08.30-09.30
|
Kayıt
|
|
|
|
09.30-10.40
|
Açılış Konuşmaları
|
|
|
|
10.40-11.00
|
Ara
|
|
|
|
11.00-12.30
|
1. Oturum
|
Oturum Başkanı
Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya
|
|
|
11.00-12.00
|
Shimon Lavee Çağrılı Bildiri
|
Developmental Trends And Research Approach For The Present And Future Olive Industry
|
|
|
12.00-12.30
|
Ender Gündüz Çağrılı Bildiri
|
Dünya Zeytin ve Zeytinyağı Ekonomisinde Türkiye’nin Stratejileri
|
|
|
12:30-13:00
|
Mustafa Tan Çağrılı Bildiri
|
|
|
13:00-13.30
|
Öğle Yemeği
|
|
|
13.30-15.00
|
2. Oturum
|
Oturum Başkanları
Prof. Dr. Erdal Beşer
Prof. Dr. Mehmet Ali Demiral
|
|
|
13.30-14.00
|
Yahya Laleli Çağrılı Bildiri
|
Zeytin, Zeytinyağı ve Sağlık
|
|
|
14.00-14.20
|
Şeref Güçer
|
Zeytin Ürünlerinin Kalite Kontrolünde Analitik Kimyanın Yeri
|
|
|
14.20-14.40
|
Ömer Kasap
|
Zeytinde (Olea europaea L.) Beslenme ( Gübreleme ) ile Kalite Özellikleri Arasındaki İlişkiler
|
|
|
14.40-15.00
|
Büşra Tanrıver, Kadir Taşyürek, M. Sait Er, H. Gül Gözüaçık
|
Tuz Stresine Maruz Bırakılan Zeytin (Olea europaea L.) Çeşitlerinde Besin Elementlerinin Değişiminin İncelenmesi
|
|
|
15.00-15.20
|
Ara
|
|
|
15.20-16.50
|
3. Oturum
|
Oturum Başkanları
Prof. Dr. Hüseyin Başpınar
Prof. Dr. Seher Benlioğlu
|
|
|
15.20-15.50
|
İbrahim Polat Çağrılı Bildiri
|
Aydın ve Zeytin
|
|
|
15.50-16.10
|
Serpil Erilmez,
Semih Erkan
|
Zeytin Ağaçlarındaki Virüslerin Tanılanmasında Kullanılan Yöntemler ve Bu Yöntemlerin Duyarlılıklarının Karşılaştırılması
|
|
|
16.10-16.30
|
Mücahit Kıvrak, Hasan Demirkan
|
Zeytin Karasuyunun Tarımsal Alanlarda Sorun Olan Yabancı Otlara Karşı Alternatif Mücadele Olanakları
|
|
|
16.30-16.50
|
Duygu Ateş, Cafer Turgut,
Levent Atatanır
|
Aydın ili Zeytin Bahçelerinde Pasif Pestisit Birikimi Riskleri
|
|
|
18.00-20.00
|
Akşam Yemeği
|
|
|
20.30
Çine Belediyesi
Kültür Merkezi
|
PANEL
“Zeytinciliğin Geleceği”
|
Moderatör
Yrd.Doç.Dr. Renan Tunalıoğlu
|
|
|
|
Prof. Dr. Shimon Lavee
|
The Development to The Present 2012 State of The Israel Olive Industry
|
|
|
|
Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya
|
Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Verim ve Kalite Faktörleri
|
|
|
|
Yrd. Doç. Dr. Ersel Yılmaz
|
Zeytin Yetiştiriciliğinde Sulamanın Önemi
|
|
|
|
Gürsel Tonbul
|
Hayat Ağacı, Zeytin
|
|
|
2. GÜN
|
17 MAYIS 2012
|
|
|
|
09.00-10.30
|
4. Oturum
|
Oturum Başkanları
Prof. Dr. Cavit Bircan
Doç. Dr. Mihriban Korukluoğlu
|
|
|
09.00-09.30
|
Ali Nedim Güreli Çağrılı Bildiri
|
Zeytin ve Zeytinyağında İhracatın Devamlılığı
|
|
|
09.30-09.50
|
Türker Saraçoğlu
|
Zeytin Hasat Mekanizasyonuna Genel Bakış
|
|
|
09.50-10.10
|
Deniz Turan,
Gürbüz Güneş
|
Zeytin Hasadında Mekanizasyonun ve Kimyasal Kullanımının Verim ile Kalite Üzerine Etkileri
|
|
|
10.10-10.30
|
Gamze Nur Müjdeci,Z. Yeşim Özbaş
|
Doğal Fermente Sofralık Zeytin Üretiminde Endojen Mayaların Önemi
|
|
|
10.30-10.50
|
Ara
|
|
|
10.50-12.20
|
5. Oturum
|
Oturum Başkanları
Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen
Prof. Dr. Aziz Tekin
|
|
|
10.50-11.20
|
Hakkı Gözlüklü Çağrılı Bildiri
|
Zeytinyağı Üretim Teknolojisindeki Son Gelişmeler
|
|
|
11.20-11.40
|
Derya Arslan,
Mehmet Musa Özcan
|
Farklı Lokasyonlarda Yetişen Gemlik Çeşidi Natürel Zeytinyağının Fenolik Profili Üzerine Hasat Döneminin Etkisi
|
|
|
11.40-12.00
|
Ayhan Dağdelen,
Hasan Hüseyin Kara
|
Zeytinyağı Üretiminde Meyve Olgunluk Derecesinin Önemi
|
|
|
12.00-12.20
|
Latife Dalgıç, Saliha Onur Sermet, Kevser Büyükateş, Fatma Canlı, Gülcan Özkan,
|
Olgunlaşma Sürecinin Erken Hasat Memecik Zeytinyağlarının Raf Ömrü ve Bazı Kalite Kriterlerine Etkileri
|
|
|
12.20-13.30
|
Öğle Yemeği
|
|
|
13.30-15.00
|
6. Oturum
|
Oturum Başkanları
Prof. Dr. Ali Bayrak
Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan
|
|
|
13.30-14.00
|
Ülkü Ülken Çağrılı Bildiri
|
Zeytinyağında Kalite ve Saflık Kriterleri
|
|
|
14.00-14.20
|
Mustafa Kıralan, Ali Bayrak
|
Zeytinyağı Uçucu Bileşenlerinin Duyusal Kalite Üzerine Etkileri
|
|
|
14.20-14.40
|
Mehmet Ulaş
|
Sızma Zeytinyağı Tadımı ve Dünyadaki Gelişimi
|
|
|
14.40-15.00
|
Sezer Turhan, Aziz Tekin
|
Zeytinyağı Fotooksidasyonu
|
|
|
15.00-15.20
|
Ara
|
|
|
15.20-16.50
|
7. Oturum
|
Oturum Başkanları
Yrd. Doç. Dr. Saime Seferoğlu
Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı
|
|
|
15.20-15.40
|
Cevdet Nergiz, Aysel Karagöz
|
Zeytin Ekstraktlarının Kanser Hücreleri Üzerine Etkisi
|
|
|
15.40-16.00
|
Burcu Çakmak, Gökçen Yıldız, Vildan Uylaşer
|
Zeytin Yaprağındaki Fenolik Bileşenler ve Zeytin Yaprağının Değerlendirilme Olanakları
|
|
|
16.00-16.20
|
Mustafa Darakçıoğlu
|
Tarımsal Gelir Olarak Kilis Bölgesinde Zeytincilik Faaliyeti
|
|
|
16.20-16.40
|
Uğur Helvacıoğlu, Tunç Özgezer, Gökhan Çınar, Renan Tunalıoğlu
|
Zeytinyağı İşletmelerinin Karasu Bertarafında Ödeme İstekliliğinin Belirlenmesi
|
|
|
16.40-17.00
|
Ara
|
|
|
17.00-18.00
|
8. Oturum
Söz Meslek Yüksekokullarında
|
Oturum Başkanı
Doç. Dr. Engin Ertan
|
|
|
17.00-17.20
|
Sedef Ozan, Özgür Sarı
|
Aydın İli Zeytin-Zeytinyağı Tüketimi
|
|
|
17.20-17.00
|
Hilal Sarıkız, Mücahit Kıvrak, Recep Koç
|
Edremit İlçesinde Mevcut Fabrikaların Durumlarının Araştırılması
|
|
|
17.40-18.00
|
Hakkı Ada, Nurdan Zincircioğlu, Harun Çoban
|
Zeytincilikte Toprak İşleme ile Yabancı Ot Zehiri Uygulamasında Maliyet Araştırması
|
|
|
3. GÜN
|
18 MAYIS 2012 ( 08.30-17.00)
|
Teknik Gezi Söke-Kuşadası
|
|